skip to Main Content

Duurzaamheidsscan voor VvE's

Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw appartement? Heeft uw VvE plannen om het complex te verduurzamen? Weet u nog helemaal niet wat mogelijk is, of ziet u juist door de bomen het bos niet meer? Dan helpen wij u de volgende stap te zetten! Met de tijdelijk opengestelde RRE (Regeling Reductie Energieverbruik) kunt u een subsidie inzetten voor duurzaamheidsadvies van uw appartement en VvE.

De RRE-subsidie is een initiatief vanuit het Rijk om de CO2-uitstoot te reduceren, in het kader van de Klimaatdoelen van Parijs en de Urgenda uitspraak. In Zeeland vormt het een onderdeel van het Zeeuws Energieakkoord. Als woningbezitter in Zeeland kunt u eenmalig een RRE-voucher aanvragen van circa € 90,- via duurzaambouwloket.nl. Meerdere eigenaren kunnen hun voucher collectief inzetten voor de VvE. Het aanvragen van de voucher kan tot 31 maart 2021 of zolang de voorraad strekt. Deze vouchers kunt u individueel of als collectief verzilveren voor een duurzaamheidsscan van Marsaki.

Quickscan of reguliere duurzaamheidsscan?
Marsaki kent twee soorten duurzaamheidsscans: de quickscan en de reguliere duurzaamheidsscan. Welke scan voor u het meest interessant is hangt af van in welke fase van het proces tot verduurzaming u zich bevindt. Bent u in de oriënterende fase en wilt u kort en snel een eerste inventarisatie van de staat van he gebouw? Kies dan voor de Quickscan. Heeft er al een eerste inventarisatie van het gebouw plaatsgevonden en is het nu tijd voor een uitgebreide inventarisatie door externe experts? Dan adviseren we de reguliere duurzaamheidsscan.

U kunt de RRE-vouchers inzetten om de kosten van een quickscan of reguliere duurzaamheidsscan door ons uit te laten voeren.

RRE-vouchers verzilveren
Bij verzilvering van minimaal 5 RRE-vouchers kunnen we de quickscan kostendekkend uitvoeren.
Bij verzilvering van 23 RRE-vouchers kunnen wij de reguliere duurzaamheidsscan kostendekkend uitvoeren.
Indien u niet over voldoende RRE-vouchers beschikt zijn er uiteraard wel mogelijkheden om de quickscan of reguliere duurzaamheidsscan uit te laten voeren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

RRE-vouchers aanvragen
Eigenaren dienen vouchers individueel aan te vragen. Deze kunnen helaas niet als collectief worden aangevraagd. De regeling loopt tot 31 maart 2021 of zolang de voorraad strekt. Verzoek uw mede eigenaren om de vouchers tijdig aan te vragen. De vouchers kunnen wel als collectief verzilverd worden.

Meer informatie?
Wenst u meer informatie over duurzaamheidsadvies voor uw VvE? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0113 – 273040 of per e-mail via info@marsakivgb.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Back To Top
×Close search
Zoeken